انواع میلگردها بر اساس استاندارد و آنالیز قدیمی
- میلگرد A1
- میلگرد A2
- میلگرد A3
- میلگرد A4
انواع میلگردها بر اساس استاندارد و آنالیز کنونی
- میلگرد س ۲۴۰ (میلگرد ساده)
- میلگرد آج ۳۴۰ (میلگرد آجدار مارپیچ)
- میلگرد آج ۴۰۰ (میلگرد آجدار جناقی)
- میلگرد آج ۵۰۰ (میلگرد آجدار مرکب)
در حال حاضر تمام میلگردهای بازار تابع چنین استانداردی هستند.
- انواع میلگردها بر اساس استاندارد و آنالیز قدیمی
- انواع میلگردها بر اساس استاندارد و آنالیز کنونی
- روش تشخیص میلگرد “آج ۳۴۰” و میلگرد “آج ۴۰۰” به چه صورت میباشد؟
- مشخصات میلگرد A2 و A3 آج ۳۴۰-۴۰۰-۵۰۰
- مشخصات میلگرد A2 آجدار
- مشخصات میلگرد A3 آجدار
- جنس میلگرد
- تولید کننده های میلگرد
- فولادی که در ایران تولید میشود (طبق استاندارد روسی) به سه گروه تقسیم میشود
نکته: وقتی نام “میلگرد A2” را میشنوید بدانید که منظور همان “میلگرد آج ۳۴۰″ میباشد و منظور از “میلگرد A3” ، همان “میلگرد آج ۴۰۰” میباشد که فقط نام ها ثابت مانده ولی آنالیز و استاندارد آنها کاملا متفاوت میباشد.
روش تشخیص میلگرد “آج ۳۴۰” و میلگرد “آج ۴۰۰” به چه صورت میباشد؟
در “آج ۳۴۰” ، آج ها با زاویه ۴۵ درجه و بصورت مارپیچی میباشد. برای درک بهتر، میله ای را در نظر بگیرید که نخی بدور آن با زاویه ۴۵ درجه پیچیده شده است. در “آج ۳۴۰” هم این گونه است. ولی در “آج ۴۰۰” زاویه آج ها ۴۵ درجه است ولی اگر از روبرو به میلگرد نگاه کنید، آجها بصورت جناقی (هفت و هشت) میباشد.
مشخصات میلگرد A2 و A3 آج ۳۴۰-۴۰۰-۵۰۰
میلگردهای a2 و a3 ، جزو میلگردهای آجدار بازار هستند که در ساختمان سازی کاربرد دارند. لازم به ذکر است که در استاندارد جدید به جای نام میلگرد های A2 و A3 ، از ” آج ۳۴۰-۴۰۰-۵۰۰ “استفاده می شود. اندازه قطر میلگرد ها بسیار مهم بوده و اندازه آن ها از ۸ الی ۴۰ میلیمتر می باشد و دارای طول ۱۲ متری هستند.
مشخصات میلگرد A2 آجدار
میلگرد A2 ، بعنوان یک میلگرد آجدار میباشد که تنش جاری آن برابر با ۳۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تنش گسیختگی ۵۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تغییر نسبی پلاستیکی (در زمان گسیختگی) ۱۹ درصد، نسبتا نرم بوده و نسبت به نوع A1 ، تردتر میباشد. آج های آن بصورت موازی و فنری شکل است. برای مصارف ساختمانی ، علی الخصوص خاموت زنی بسیار مناسب میباشد.
مشخصات میلگرد A3 آجدار
تنش جاری آن ۴۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع میباشد و تنش گسیختگی آن برابر ۶۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع است. تغییر شکل نسبی پلاستیکی آن ۱۴ درصد بوده و بطور کلی میلگردی ترد است و برای ساختمان مناسب میباشد. آج های آن بشکل جناقی (هفت و هشت) میباشد. در مکان هایی که سازه با تغییر شکل مواجه است، این میلگرد مناسب نبوده و عملیات جوشکاری در آن ممنوع میباشد.
جنس میلگرد
میلگرد ساده از جنس فولاد معمولی بوده و دارای ترکیبات شیمیایی (ذوب مخصوص ) می باشند.
تولید کننده های میلگرد
در کشورهای مختلف فولاد میلگرد با استانداردهای متفاوتی تولید میشوند . و در هر استانداردی طبقه بندی مشخصی در ارتباط با خواص مکانیکی فولادها وجود دارد. در ایران قسمت عمده فولادهای آرماتور که توسط کارخانه ذوب آهن اصفهان تولید میشوند با استاندارد روسی مطابقت دارند.
فولادی که در ایران تولید میشود (طبق استاندارد روسی) به سه گروه تقسیم میشود
- فولاد نوع A-۱
- فولاد نوع A-۲
- فولاد نوع A-۳
- فولاد A-۱ از نوع صاف بوده و مقاومت تسلیم و مقاومت کششی آن به ترتیب ۲۳۰۰ و۳۸۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع میباشد.
- فولاد A-۲ از نوع آجدار با مقاومت تسلیم ۳۰۰۰ و مقاومت کششی ۵۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع است، و فولاد A-۳ نیز از نوع آجدار با مقاومت تسلیم ۴۰۰۰ و مقاومت کششی ۶۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع میباشد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.