لنگر خمشی جهت انتقال نیرو و تنش مورد استفاده قرار می گیرد و حاصل گشتاور نیرو در فاصله می باشد. هر چقدر نیرویی که به المان های سازه وارد می شود و همچنین فاصله ان از تکیه گاه بیشتر شود. لنگری که به ان قسمت وارد می شود نیز بیشتر است.
میلگرد خمشی در تمامی المانهای بتنی مانند تیر ها، ستون ها، فونداسیون ها، دال ها و دیوار های برشی استفاده می شود. تیر ها با کمک میلگرد خمشی، لنگری که در اثر بار گذاری در تیر ها درست شده است را به ستون ها انتقال می دهد.
لنگری که در ستون ها ایجاد شده است با کمک میلگرد های خمشی به طبقات پایین تر و در اخر به فونداسیون که دارای تعداد زیادی میلگرد خمشی می باشد، انتقال پیدا می کند. فونداسیون نیز این لنگر ها و نیرو ها را به زمین منتقل می کند.
معرفی انواع خم میلگرد همراه با نکات آن
میلگردها یکی از اجزا اصلی در ساختمانهای بتنی می باشند که در استحکام و مقاومت این ساختمان های بتنی نقش مهمی را ایفا می کنند. میلگرد ها در خم های گوناگونی وجود دارد که این خم های شامل: راستا،خاموت،سنجاقک،اتکا،خرک و رکابی می باشد.
برای خم کردن میلگرد می توان از روش دستی و ماشینی استفاده کرد. روش دستی: در این روش میلگرد ها با قطر کمتر از 12 میلی متر با اچار خاصی خم می شوند. روش ماشینی: در این روش میلگرد با قطر بزرگ تر از 12 میلی متر با روش مکانیکی یا عبور از دستگاه خم می شوند.
نکته ای که در خم کردن میلگرد وجود دارد، این است که تمامی میلگرد ها چه به روش دستی و چه به روش ماشینی به صورت سرد خم می شوند. نکته دیگر این است که در هوای سرد و هنگامی که دمای میلگرد کمتر از 5 درجه سانتی گراد است باید از خم کردن خودداری شود.
به طور کلی باز و بسته کردن خم میلگرد ها جهت شکل دادن دوباره به میلگرد ها درست و مجاز نمی باشد ولی در موارد استثنایی و در صورتی که دستگاه نظارت اجازه این کار را بدهد می توان خم میلگرد را باز و بسته کرد. البته باید پس از این کار میلگرد ها از نظر ترک خوردگی بررسی شوند.
کاربرد میلگرد در صنایع ساختمانی
میلگرد آهنی نوعی میله است که در سایز های مختلفی ساخته می شود و در مرحله بتن ریزی مورد استفاده قرار می گیرد، در واقع از این محصولات جهت تقویت بتن استفاده می شود. میلگرد ها از سازه ها و ساختمان ها در برابر نیروهای کششی محافظت می کند.
بتن ها با انکه مقاومت زیادی دارند اما در برابر نیرو های کششی و چرخشی مقاومت بسیار پایینی دارند و می شکنند و به همین دلیل است که در ساختمان سازی میلگرد کاربرد فراوانی دارد، زیرا باعث حفظ امنیت ساکنان ساختمان می شود.
میلگرد یکی از مهم ترین مصالح ساختمانی می باشد که در صنعت ساخت و ساز به صورت گسترده استفاده می شود. در زمان وقوع زلزله، میلگرد ها موجب افزایش مقاومت سازه ها و ساختمان نسبت به نیروی کششی می شود و در نتیجه مانع از تخریب ساختمان می شود.
بازار صادرات میلگرد خمشی
صادرات میلگرد به کشور های دیگر یکی از بخش های مهم اقتصادی کشور می باشد. صادرات میلگرد از ایران به کشور های همسایه همچون کشور های ترکیه، گرجستان، عراق و هم چنین به کشور های اروپایی امکان پذیر است و چندین سال است که صادرات میلگرد صورت می گیرد.
صادرات میلگرد به کشور های دیگر دارای بازار خوبی می باشد. هم اکنون با حمایت دولت و ایجاد طرح های تشویقی صادراتی و افزودن به طرح های گذشته باعث شده است که صادرات میلگرد ها راحت تر و اسان تر شود و همچنین میزان این صادرت افزایش یابد.
نکته ای که در صادرات میلگرد وجود دارد، این است که میلگرد درجه یک با قیمت تمام شده پایین تر جهت صادرات تهیه شود تا کیفیت ان با نمونه های خارجی و محصولات رقبا برابری یا حتی بیشتر باشد زیرا در این صورت است که میتوان در این بخش موفق بود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.