مشخصههای محاسباتی مهم که هنگام خرید میلگرد باید به آن دقت کنید
-
مقاومت تسلیم
در نمودار تنش ـ کرنش مواد نقطه ای که در آن، بدون افزایش بار طول افزایش مییابد را، تنش تسلیم و یا مقاومت جاری شدن مینامند(yield stress) و با fy نمایش میدهند. به شیب منحنی تنش ـ کرنش تا لحظه تسلیم مدول الاستیسیته میگویند. هرچه آرماتور فولادی شکل پذیر تر باشد، ناحیه تسلیم وسیع تر و کرنش گسیختگی وسیع تری خواهد داشت.
-
مقاومت کششی
حداکثر مقاومت کششی یا تنش گسیختگی، از تقسیم حداکثر بار ثبت شده در آزمایش کشش بر سطح مقطع اولیه به دست میآید.
-
شکل پذیری
از نظر شکل پذیری فولاد به سه دسته فولاد نرم، فولاد نیمه سخت و فولاد سخت تقسیم می شوند. منحنی تنش کرنش در فولاد نرم دارای ناحیه تسلیم کاملا مشهود، و در فولاد نیمه سخت دارای ناحیه تسلیم بسیار محدود است؛ در حالی که فولاد سخت فاقد ناحیه تسلیم مشخص است.
-
خصوصیات فیزیکی
فولاد و بتن ضریب انبساط حرارتی تقریباً مشابهی با یکدیگر دارند. در صورتی که بتن و فولاد ضریب انبساط حرارتی متفاوتی داشتند در اثر تغییرات دما مشکلاتی در اتصال و پیوستگی اندو ایجاد میشد.
انواع طبقهبندی میلگرد
طبقهبندی بر اساس آج:
آرماتورها از لحاظ نوع کاربرد و شکل رویه به دو نوع ساده و آجدار تقسیمبندی میشوند. در واقع تفاوت این دو نوع را میتوانید در برجستگیها و فرو رفتگی هایی که به صورت زاویهدار روی سطح میلگرد ایجاد میشود، ببینید؛ آج ها به جهت تامین چسبندگی بهتر با بتن ایجاد می شود. میلگرد ساده و آجدار کاربرد وسیعی در صنعت ساختمانسازی دارند و بیشتر برای تقویت بتن در مقابل نیروها و تنشهای کششی بکار برده میشوند. البته نوع ساده کاربردهای دیگری نیز دارد و به عنوان دورپیچ ستون ها، در ساخت شفتهای صنعتی و تولید مش و گریتینگ نیز بکار برده میشود.
طبقهبندی بر اساس استاندارد:
آرماتورها بر اساس استاندارد روسی که اولین بار در تولید محصولات ذوب آهن اصفهان مورد استفاده قرار گرفته و بر اساس مقاومت کششی به چهار گروه A1، A2، A3 و A4 تقسیم میشوند.
نوع A1 که به صورت ساده تولید میشوند، سطح آنها کاملا صاف است و هیچگونه برآمدگی روی آنها وجود ندارد. مقاومت تسلیم آن ۲۴۰۰ و مقاومت کششی آن ۳۶۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع میباشد. استفاده از آن فقط به عنوان دورپیچ ستون ها مجاز است. رده بعدی نوع A2 هستند که بصورت آج ۳۴۰ و یا آج ۳۵۰ نیز شناخته میشوند. در این آرماتور آج های عرضی به صورت یکنواخت با زاویه حداقل ۴۵ درجه نسبت به محور طولی و یا به صورت دوکی شکل مارپیچ در دو طرف آج طولی قرار می گیرند. مقاومت تسلیم این میلگرد نیز ۳۴۰۰ و مقاومت کششی آن ها ۵۰۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع میباشد.
دسته ی سوم، بر اساس استاندارد ۳ A تولید میشوند که متداول ترین نوع تولیدات کاراخانجات ایران از همین نوع است. همچنین به عنوان آج ۴۰۰ و یا آج ۴۲۰ نیز شناخته شده و بصورت آجدار با شکل آج مارپیچ میباشند. استحکام تسلیم آن نیز ۴۲۰۰ و مقاومت کششی آن ها ۶۰۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع میباشد
آخرین گروه، نوع A4 هستند که به مقاطع سخت با آج های مرکب شناخته میشوند. این گروه دوام و استحکام بالاتری نسبت به سه نوع قبلی دارند. اگر چه قیمت میلگرد آ۴ کمی گران تر است اما استفاده از آن باعث کاهش ۲۰ الی ۲۵ درصدی مصرف آهن آلات در پروژه های عمرانی میشود و ارزش خرید را دارد. در حال حاضر کارخانه فولاد کویر کاشان بصورت مستمر و کارخانجات ذوب آهن اصفهان، امیرکبیر، فولاد کاوه تیکمه داش و فولاد ظفر بناب بصورت سفارشی این محصول را تولید میکنند.
نکات مهم برای خرید میلگرد
در لیست قیمت که برای شما ظاهر شده انتخابهای متعددی پیش روی شماست. برای محدود کردن این گزینهها شما میتوانید از فیلترهای سمت راست صفحه استفاده کنید. برای مثال اگر کارخانه خاصی مد نظر شماست میتوانید از قسمت تولیدکننده، نام تولید کننده را انتخاب و دکمه فیلتر را بزنید. بخش فیلتر را در موبایل میتوانید در بخش جستجوی پیشرفته ببینید.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.